Prestashop 1.7

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan Prestashop 1.7, de nieuwste versie van het open-source webshop systeem. Deze zal vooral qua techniek een grote verandering ondergaan. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben, voordat Prestashop 1.7 daadwerkelijk gebruikt kan gaan worden. 

Wat is er nieuw in Prestashop 1.7?
– De code heeft een nieuwe architectuur gebaseerd op Symfony 2, hiermee is de structuur van de code verbeterd.
– Verbeteringen in het beheer interface & menu-structuur, waardoor u sneller aanpassingen kunt doorvoeren.
– De producten & modules krijgen in het beheer gedeelte een gloednieuwe interface, waardoor het eenvoudiger wordt om producten te bewerken en modules te vinden.
– De structuur van de thema’s is aangepast, waardoor de code overzichtelijker & efficiënter is. 

Is het eenvoudig om te upgraden vanaf Prestashop 1.6?
Het antwoord is helaas: nee. Prestashop gebruikt een hele nieuwe techniek als basis, waardoor templates & een groot deel van de modules aangepast dienen te worden. Het upgraden is geen makkelijke klus en zal veel tijd in beslag nemen. Zie ook: http://build.prestashop.com/news/prestashop-1-7-faq/#will-it-be-easy-to-upgrade-from-previous-versions-of-prestashop-to-v17

Wanneer komt Prestashop 1.7 uit?
Op dit moment is RC0 uitgebracht. RC staat voor Release Candidate wat inhoud dat de stabiele versie bijna zal worden uitgebracht. Dit is een versie die nog in ontwikkeling is en nog niet als productieversie gebruikt kan worden. Het ziet er naar uit dat er op korte termijn een stabiele versie van Prestashop zal worden uitgebracht. Wij verwachten dat deze binnen enkele maanden zal worden uitgebracht. 

Wanneer zal NoviSites werken met Prestashop 1.7?
Wij zijn al druk bezig om de ontwikkelversie te verkennen en te testen. Wij zullen pas met Prestashop 1.7 gaan werken, zodra de officiele stabiele versie is uitgebracht. Dan zullen modules nog aangepast moeten worden en zullen wij optimalisaties in zowel Prestashop als onze Prestashop servers doorvoeren. We moeten dus nog even geduld hebben, voordat Prestashop 1.7 in een productieomgeving gebruikt kan worden. De enige stabiele en verstandige keuze op dit moment is Prestashop 1.6. 

Interesse in Prestashop?
Sinds 2013 zijn wij officiëel Prestashop partner en maken al sinds 1999 webshops. Wij laten u graag alle mogelijkheden van Prestashop zien. Bekijk ons portfolio voor onze gerealiseerde projecten of kom gerust eens langs. De koffie staat klaar!

Facebook
LinkedIn
Twitter

Or subscribe to our newsletter if you want to keep updated