Webshop? Prestashop!

Online shopping vertoont al jaren een extreme groei die maar blijft doorzetten. Consumenten surfen via een computer, smartphone of tablet op internet, vergelijken diverse producten en plaatsen een bestelling met één druk op de knop. Belangrijk dus dat uw webshop aan alle eisen en verwachtingen voldoet, maar voor welk platform kiest u als u een nieuwe webshop wilt (laten) ontwikkelen? Voor Prestashop natuurlijk! 

Waarom Prestashop?
Stel, u wilt een nieuwe webshop ontwikkelen. U zoekt op Google naar webshops en stuit op een grote hoeveelheid verleidelijke zoekresultaten. Waarom zou u op Prestashop klikken? Dat leggen wij u graag uit. 

In het woud van webshopaanbieders is het lastig om uw weg te vinden. Wij helpen u hierbij door een globale indeling te maken van het proces waar u in terecht komt tijdens de keuze voor een geschikt platform. De eerste keuze die u moet maken: wilt u een eigen webshop of een webshop onder gebruiksrecht. Veel goedkope aanbieders adverteren met teksten als: ‘Goedkope webshop voor slechts X euro per maand!’ Dit lijkt op het eerste oog aantrekkelijk, maar geeft u slechts beperkte mogelijkheden. Zo huurt u als het ware een webshop van de aanbieder. Stel, u kiest voor een dergelijke aanbieder. U steekt veel tijd in het inrichten en vullen van de webshop en de shop groeit snel. Na een tijdje is de shop zodanig gegroeid, dat u extra functionaliteiten wilt toevoegen. In veel gevallen is dit niet mogelijk, omdat u vastzit aan de voorwaarden en eisen van de aanbieder. In dit geval is het een betere keuze om te gaan voor een webshop waar u zelf eigenaar van wordt, omdat u dan meer vrijheid heeft qua functionaliteiten. 

Voorkom dure licenties, kies voor open source
De eerste stap in de trechter is genomen: u wilt een eigen webshop. Vervolgens belandt u in de volgende fase. Kiest u voor een licentieshop of gaat u voor een open source platform zoals Prestashop? In de praktijk zien we dat de zeer grote ondernemingen kiezen voor een shop op basis van licentie. De kosten van de licenties kunnen oplopen tot duizenden euro’s per jaar. Voor bedrijven uit het MKB werkveld is de keuze voor open source platformen vele malen rendabeler, omdat de kosten een stuk lager zijn dan bij licentieshops. Zo heeft u de keuze uit een groot scala aanbieders teruggebracht tot enkele spelers, waaronder Prestashop en Magento. 

Prestashop, de beste keuze voor uw webshop
U heeft gekozen voor een open source platform. Maar waarom zou u Prestashop verkiezen boven Magento. Kort gezegd: Prestashop biedt u de beste verhouding tussen prijs, mogelijkheden, functionaliteiten en gebruikersgemak. Magento is complex in het gebruik, waardoor het beheer van de shop veel tijd in beslag neemt en er veel technische ondersteuning vereist is. Dit weegt dermate zwaar mee, dat het waarde afhaalt van het grote aanbod aan functionaliteiten. Prestashop biedt daarentegen bijna evenveel mogelijkheden, maar rust op een zeer vriendelijk en eenvoudig te gebruiken CMS. Dit stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk de webshop te beheren en nieuwe producten toe te voegen aan het online assortiment. Daarnaast is de webshop geheel aan te passen naar eigen wens, zodat u een webshop krijgt zoals u die wilt. Als officieel partner van Prestashop ontwikkelen wij webshops op maat en van iedere omvang.Prestashop is dan ook geschikt voor zowel grootschalige webshops als voor kleinschalige webshops.  

Daarom kiezen wij voor Prestashop!
Zoals eerder besproken is Prestashop een zeer goede keuze om uw webshop mee te ontwikkelen. Bent u nog niet overtuigd? Onderstaand de voordelen op een rij:

  • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren;
  • Schaalbaar in gebruik;
  • Responsive, consumenten kunnen eenvoudig bestellen via smartphones en tablets;
  • Koppelingen met externe partijen;
  • Multishop;
  • Meertalig;
  • Multi currency;
  • Snelle laadtijd;
  • Zoekmachinevriendelijk.

Prestashop partner
Door een zorgvuldige keuze te maken en te kiezen voor Prestashop, hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van webshops met Prestashop. Door ons te certificeren, mochten wij ons als één van de eerste Nederlandse bedrijven officieel Prestashop partner noemen. Hierdoor beschikken wij over ruime ervaring met het ontwikkelen van Prestashop webshops en kunnen wij elke uitdaging aan! Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen met het updaten van uw huidige 1.6 versie naar Prestashop 1.7.

Bent u overtuigd? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Facebook
LinkedIn
Twitter

Or subscribe to our newsletter if you want to keep updated