Internationale Internet Dag | 29 oktober 1969

Terug in de tijd!

Op 29 oktober 1969 is er voor het eerst ‘succesvol’ een kleine verbinding gemaakt. Het internet wat begon met het verbinden van twee computers, is op 29 oktober 1969 als zodanig ontstaan. 29 oktober is uitgeroepen als de ‘Internationale Internet Dag’. Vandaag is dan ook een belangrijke dag in de geschiedenis van het internet. Wat ook uniek is, is dat de allereerste website zelfs tot op de dag van vandaag nog steeds online staat.

Hoe het allemaal begon

Leonard Kleinrock was degene die samen met Charley Kline en Bill Duvall op 29 oktober 1969 geschiedenis heeft geschreven. Welliswaar ging het hierbij om een kleine dataoverdracht door het intikken van de eerste letters van de LOGIN, L.O. Hierna haperde het systeem. Dit waren de eerste tekenen van het gebruik van internet en de overdracht van kleine data tussen twee computers. Nadat de connectie een uur later weer hersteld was, is het ze gelukt om het complete login bericht te versturen. De eerste elektronische boodschap via het internet was een feit! We staan daarom vandaag stil bij de Internationale Internet Dag.

Het internet van nu

Tegenwoordig is internet en het gebruik van WiFi bijna niet meer weg te denken in ons leven. Er zijn diversen soorten social media kanalen waar men gebruik van maakt en zo staat men sneller in contact met anderen. Het hebben van internet is niet altijd vanzelfsprekend geweest. Als men terug gaat in de tijd, zie je dat het internet en het gebruik daarvan zijn weerga niet kent. Ontwikkelaars zijn vandaag de dag continue bezig om het gebruik van internet te optimaliseren. Zo kunt u uw doelgroep sneller bereiken en kan uw doelgroep in aanraking komen met het bedrijf.

Wij zijn erg blij met deze technologie en hetgeen we er heden dagen mee kunnen. Eigenlijk is het internet niet meer weg te denken dus! Bent u zelf al actief op het internet? Of denkt u erover na om uw bedrijf meer naamsbekendheid te geven met uw website of webshop?

  • Wij staan graag voor u klaar om u van advies te voorzien.
Facebook
LinkedIN
Twitter

Or subscribe to our newsletter if you want to keep updated