https – ssl voor uw website

Sinds Google melding heeft gedaan beveiligde websites te belonen, is de vraag of ssl voor uw website zinnig is nog actueler.
In dit blogartikel leggen we uit wat ssl is en waarom het zinnig kan zijn om in te zetten in uw website / webshopDe bestanden van een website worden standaard opgeroepen met een Hypertekst Transfer Protocol (HTTP).
Als een website een ssl certificaat heeft ontstaat er een versleutelde verbinding tussen de server waarop de website gehost staat en de browser waarmee de gebruiker de website bekijkt.
Als een website is voorzien van een SSL certificaat, dan wordt de url https://www.websiteadresmetssl.nl i.p.v. http://www.websiteadreszonderssl.nl , waarbij de s voor ‘secure’ staat.

Waarom ssl
Er zijn een aantal redenen op te noemen waarom het zinnig kan zijn uw website / webshop uit te rusten met een ssl certificaat.

Veiligheid
Alles wat de bezoeker op uw website invult, om naar u te versturen, komt via het internet bij u aan. (een webformulier of shoppingcart verstuurt de ingevulde gegevens naar uw database / mail adres)
Door ssl in te zetten wordt deze verbinding versleuteld en is dus niet leesbaar, zeker bij kritische data zorgt ssl voor extra veiligheid.

Uitstraling
U geeft met https aan het als bedrijf extra belangrijk te vinden dat de veiligheid van de klant is gewaarborgd.
Dit kan net dat duwtje in de rug zijn om toch die bestelling in te voeren.

Beloning door google
Google heeft op 7 augustus 2014 aangegeven ssl beveiliging mee te laten tellen in de waardering van een website.
Citaat: ‘Security is a top priority for Google’
Hoewel ssl voorlopig een klein onderdeel is in de waardering van een website, is het wel iets om naar de toekomst rekening mee te houden.Soorten SSL1.       Certificaat zonder bedrijfsgegevens. Dit certificaat verifieerd in principe alleen de domeinnaam.2.       Certificaat met bedrijfsgegevens. Dit certificaat verifieert de bedrijfsnaam die bij het certificaat hoort.3.       Certificaat met bedrijfsgegevens en groene balk. Dit certificaat verifieert de bedrijfsnaam die bij het certificaat hoort. In de browser wordt een ‘groene balk’ getoond.Wilt u advies of een ssl certificaat voor uw website of webshop kan worden ingezet?
Neem gerust contact met ons op.

Facebook
LinkedIn
Twitter

Or subscribe to our newsletter if you want to keep updated